Legalább 21 ember életét követelte egy földcsuszamlás Kínában

2023.08.13. 18:18
Földcsuszamlás követelte legalább 21 ember életét Kína északi részén – közölte vasárnap Hszian városának katasztrófavédelmi hivatala.

További hat embert eltűntként tartanak nyilván, a mentési munkálatok még tartanak. A hatóságok szerint a két lakóházat elsöprő földcsuszamlást péntek este egy áradás váltotta ki Vejceping hegyi faluban Senhszi tartomány székhelyétől, Hsziantól délre.

A földcsuszamlás kárt tett egy autópályában, és mintegy 900 háztartás maradt áram nélkül. A CNR állami rádió Weibo mikroblogon közzétett felvételein mentőegységeket lehetett látni, ahogy kidőlt fákat, köveket és áldozatokat szállítanak el egy folyó partján.

A katasztrófavédelmi hatóság közlése szerint a mentőegységek mintegy 980 tagja keresőkutyák bevetésével kutat az eltűntek után.

Szakértők szerint az árvizet rövid, de heves esőzések okozták. Nyaranta az ilyen jelenségek nem számítanak ritkaságnak, miközben Kína más részeit aszály sújtja. Kormányzati adatok szerint júliusban 142-en vesztették életüket földcsuszamlásokban és áradásokban.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport