Durva tömegverekedés volt a román tengerparton

2023.08.17. 16:45
Többszöri figyelmeztetésre sem hagyták el a viharos tengert az Észak-Eforién nyaraló turisták. A feszült hangulat tömegverekedésbe csapott át, amely miatt a konstancai rendőrök szerdán büntetőeljárást indítottak. Csupán az elmúlt két napban hat ember fulladt vízbe, mert a többszörös tiltás ellenére bemerészkedtek a viharos tengerbe.

A romániai tengerparton már napok óta sárga és piros zászlók vannak kitűzve, amelyek azt jelzik, hogy a viharos időjárás miatt tilos és életveszélyes bemenni a Fekete-tengerbe – írja a Maszol.

Hatalmas botrányt robbantott ki azonban, amikor egy tiltakozó turista kővel dobott meg egy vízimentőt, amiért többször is kiparancsolta a vízből a nyaralót. Miután az kijött a tengerből, lökdösni kezdte a vízimentőt, majd tömegverekedés alakult ki a román tengerparton.

A rendőrséget helyi idő szerint 17.40 körül értesítették a problémáról, a rendőrök azonnal a helyszínre indultak. A tömeges fizikai agresszióról azt mondták,

a vizsgálatokat követően megállapították, hogy három személy nem tartotta tiszteletben a vízimentők utasításait, a piros zászlót is felhúzták, a konfliktus köztük és a vízimentők között spontán alakult ki. Két személyt orvosi ellátásra kórházba szállítottak.

Az erőszakoskodók ellen büntetőeljárás indult testi sértés, erőszakos cselekmény, közrend és köznyugalom megzavarása miatt.