Durván összetörték Lewis Hamilton korábbi autóját

2023.08.19. 17:14
Lewis Hamilton, hétszeres Formula–1-es világbajnok még 2021-ben adta el azt a Pagani Zonda 760 LH-t, amelyet most csúnyán összetört a tulajdonosa egy alagútban. Az esetről fedélzeti kamerás videó is készült.

A csúnya baleset az észak-walesi Penmaenbach alagútban történt. Ethan Gale fotós pedig az Instagram-oldalán osztott meg több fotót is a széttört autóról.

Gale azt írta, még nem tudni, hogy pontosan mi történt, de a szóbeszéd szerint egy gyorsításnál a sofőr elvesztette az irányítást az autó felett, a kocsi hátulja a falnak csapódott, majd az autó kipördült – vette észre a Totalcar.hu.

Hamilton 2014-ben rendelte meg az egyedi Pagani Zondát – amely a 760RS változaton alapul –, amikor második F1-es világbajnoki címét szerezte, és a hírek szerint akkoriban 1,4 millió eurót (535 millió forintot) fizetett a testreszabott szuperautóért.

Míg a Pagani Zonda 760RS-ben a Mercedes által épített, 7,3 literes V12-es motor 559 kW/780 Nm teljesítményét egy hatfokozatú, dupla kuplungos automata váltón keresztül küldte a hátsó kerekekre, addig Hamilton a 760LH-hoz hatfokozatú kézi váltót kért.

Később egy fedélzeti kamerás felvétel is felkerült a Facebookra, amelyen a teljes baleset látható.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport