Egy izraeli nőt agyonlőttek, egy férfit súlyosan megsebesítettek Ciszjordániában

2023.08.21. 13:05
Agyonlőttek egy izraeli nőt, egy férfit pedig súlyosan megsebesítettek egy elhaladó járműből Hebron mellett, Ciszjordániában hétfő délelőtt – írta az MTI a helyi média tudósítása alapján.

A Názáret és Hebron közötti 60-as úton egy izraeli rendszámú autó utasaira lőttek egy elhaladó autóból. A kocsiban egy hatéves kislány is ült, de ő nem sebesült meg. 

Az autót legalább 22 lövés érte, és a közelben is találtak további három golyót.

Az autóban utazó negyvenéves nő meghalt, egy 39 éves férfi pedig súlyosan megsebesült. A sebesültet helikopteren Beér-Sevába, a Szorokin kórházba szállították, súlyos sérülései miatt az intenzív osztályon ápolják.

Az izraeli hadsereg egységei üldözőbe vették a gyanúsítottakat, és útelzárásokkal próbálják megakadályozni menekülésüket. A Hamász és az Iszlám Dzsihád nevű iszlámista szervezet üdvözölte a fegyveres támadást.

Egyre több a fegyveres támadás

A hatvanas út Názáret és Hebron közötti kereszteződésében a múltban már többször történt halálos merénylet, valamint

Az elmúlt másfél évben jelentősen növekedett az erőszakcselekmények száma Ciszjordániában.

Nőtt az izraeli civilek és katonák elleni palesztin támadások száma, az izraeli biztonságiak éjszakai razziákon próbálják letartóztatni a terroristákat, és a szélsőséges zsidó telepesek is több bosszútámadást hajtottak végre palesztinok ellen.

Az év eleje óta Izraelben és Ciszjordániában végrehajtott palesztin merényletekben 29-en haltak meg, és többen súlyosan megsebesültek.