Nyolc ember meghalt a moszkvai csatornarendszerben

2023.08.22. 20:18
Nyolc ember – hét turista és az idegenvezetőjük – holtteste került elő keddre a moszkvai csatornarendszerből, ahol vasárnap történt baleset egy vezetett föld alatti túrán – jelentette kedden a TASZSZ orosz állami hírügynökség az MTI szerint.

A heves esőzések miatt vasárnap olyan hirtelen emelkedett meg a Nyeglinka folyó vízszintje, hogy a csatornarendszerben tartózkodó emberek nem tudtak a felszínre menekülni.

Mostanra a városnézésnek mind a nyolc résztvevőjét megtaláltuk. Valamennyien halottak. A kutatást befejeztük

– mondta egy mentő a TASZSZ hírügynökségnek. 

A kiterjedt moszkvai csatornarendszer, amelynek egyes alagútjai még a XIX. században épültek, számos idegenvezető kínálatában szerepel. Az orosz Nyomozó Bizottság szerint a látogatás a csatornarendszerben illegális volt, ugyanis oda csak az arra felhatalmazott dolgozók léphetnek be, ezért büntetőeljárást indítottak az ügyben.

Mint írták:

HÁROM GYANÚSÍTOTTAT NEVEZTEK MEG, EGYIKÜKET ŐRIZETBE VETTÉK, ÉS VÁDAT EMELTEK ELLENE, A MÁSODIKAT RÖVIDESEN KIHALLGATJÁK, A HARMADIK AZ EGYESÜLT ARAB EMÍRSÉGEKBE TÁVOZOTT HÉTFŐN.

A nyomozók megkezdték a holttestek hivatalos azonosítását. A TASZSZ hétfői jelentése szerint az áldozatok között van a cég egyik alkalmazottja, a tizenöt éves lánya és a tizenhét éves unokaöccse. Szergej Szobjanyin, Moszkva polgármestere „rettenetes tragédiának” nevezte az incidenst, és részvétét fejezte ki az áldozatok hozzátartozóinak.