Hatalmas robbanások voltak egy benzinkúton Romániában, legalább egy ember meghalt

2023.08.26. 22:04 Módosítva: 2023.08.27. 06:55
Halálos áldozattal járó robbanások rázták meg Románia egyik benzinkútját szombaton. A Bukarest melletti töltőállomás közelében 46-an megsérültek.

Egy ember meghalt, további harminchárom pedig megsérült abban a két robbanásban, ami szombaton történt Romániában, a Bukarest melletti Crevedia egyik benzinkútjánál, ahol cseppfolyósított gázt tartanak – számolt be a Reuters.

A tájékoztatás szerint az első robbanás után a tűz átterjedt két tartályra is, majd egy közeli házra. A történtek miatt 300 méteres körzetben evakuálást kellett elrendelni, továbbá a közúti forgalomban is akadály képződött a romániai rendkívüli helyzetekkel foglalkozó ügynökség (IGSU) közlése alapján.

Az IGSU tájékoztatása szerint mintegy 25 tűzoltóautó vett részt a tűz megfékezésében. Az egészségügyi minisztérium szerint négy embert kellett súlyos égési sérülésekkel ellátni.

Szombat este egy másik robbanás is történt ugyanezen állomáson, ebben 26 tűzoltó megsérült. Erről már Raed Arafat belügyminiszter-helyettes számolt be, aki egyben a vészhelyzeti egység vezetője.

A tisztviselő arról is beszélt, hogy a tüzet még nem sikerült eloltani, emiatt további robbanások is lehetnek a helyszínen, mivel egy harmadik tartály is potenciális veszélyt jelent.

FRISSÍTÉS:

A hatóságok vasárnap hajnali közlése szerint a robbanásnak 46 sérültje van, köztük 26 tűzoltó, akiket az első robbanáshoz riasztottak – írja a BBC.