18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Éheztette és bántalmazta gyerekeit az anya, aki millióknak adott nevelési tanácsokat

2023.09.01. 20:13
Gyermekbántalmazás gyanújával letartóztattak Ruby Franket, miután 12 éves fia súlyos alultáplált állapotban elszökött otthonról. Franke egy népszerű YouTube-csatornát vezetett, melyen gyermeknevelési tanácsokat adott. A hatóságok Franke 10 éves lányát a fiához hasonló állapotban találták meg élettársa házában.

A rendőrség beszámolója szerint Franke 12 éves fia kimászott az ablakon, és átszaladt az egyik szomszédhoz, hogy ételt és vizet kérjen. A szomszéd ezután értesítette a hatóságokat.

A szomszéd azt állította, hogy a fiatal nagyon soványnak és alultápláltnak tűnt, nyílt sebekkel és ragasztószalaggal a végtagjai körül

– idézi a hatóságok közleményét a BBC.

A fiút kórházba kellett szállítani „a kötéllel való megkötözésből és az alultápláltságból eredő mély vágások miatt”. A 10 éves kislányt szintén kórházba szállították.

A tisztviselők később házkutatási parancsot kaptak az incidenssel kapcsolatban, és összesen négy gyerméket bízták a család- és gyermekvédelmi szolgálat gondjaira – áll a közleményben.

Büntetésből éheztette a gyerekeket

A 41 éves Ruby Franke 2015-ben vált híressé a YouTube-on a 8 passengers (8 utas) nevű csatornájával, amelyen gyermeknevelési tanácsokat osztogatott követőinek, és rendszeresen beszámolt hat gyermeke neveléséről. Mielőtt törölték volna, a csatorna több mint 2 millió követőt gyűjtött össze.

A BBC felidézi, hogy Franke már a csatorna működése alatt is sok éles kritikát kapott rendkívül szigorú nevelési elvei miatt. A fiának egyszer például több hónapig babzsákon kellett aludnia – nevelő célzatú büntetés gyanánt.

A nő emellett többször ajánlotta fegyelmező eszközként a gyerekek éheztetését.

Franke legidősebb lánya, Shari Franke az Instagramon osztott meg egy bejegyzést édesanyja letartóztatása után, amelyben azt írta, hogy ő és a család nagyon örülnek neki, hogy végre igazságot szolgáltattak.

Az Associated Press szerint Ruby Franke letartóztatása után ügyvédet kért, és nem állt szóba a rendőrökkel.

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20 számon, vagy a nap 24 órájában ingyenesen hívható Áldozatsegítő Vonalat a 06-80-225-225-ös számon.

Személyesen az Önhöz legközelebbi Áldozatsegítő Központban kérhet segítséget, az Áldozatsegítő Központok címlistája itt található:  http://vansegitseg.im.gov.hu

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101-es telefonszámon.