5,2 erősségű földrengés történt Japán partjainál

2023.09.08. 21:19
Szeptember 9-én helyi idő szerint hajnali három körül 5,2 erősségű tengeri földrengés történt a Rjúkjú-szigeteknél. A rengés nagyjából 5 kilométeres mélységben következett be.

A földrengés epicentruma körülbelül 91 kilométerre volt Tatsugótól északra. A rengés körülbelül 5 kilométer mélységben következett be, amelyből vélhetően a Rjúkjú-szigetek egyes részein csupán enyhe rengést volt érezhető – írja a Crisis24.com.

A földrengésről az Euro-mediterrán Szeizmológiai Központ is beszámolt. Az elsődleges információk szerint a földrengés jelentős károkat nem okozott, áldozatok nincsenek.

Azonban több órába is beletelhet, amíg a hatóságok átfogó kárfelmérést tudnak végezni, különösen a távoli területeken. Az elkövetkező napokban utórengések várhatóak – figyelmeztetett a lap.

Hozzátették, hogy a hatóságok ideiglenesen leállíthatják a közlekedési infrastruktúrát a rengési zónában, hogy ellenőrizzék a károkat. A leállások miatt kisebb fennakadások előfordulhatnak, de ha nem találnak károkat, a szolgáltatás valószínűleg gyorsan újraindul. Ahol rengés történt, ott közműkimaradások is előfordulhatnak.

A szakértők azt tanácsolják, hogy többszintes épületeket hagyják el addig, amíg a hatóságok meg nem erősítik, hogy azok szerkezeti épségét. Továbbá arra szólítanak fel, hogy legyenek résen, és számítsanak az utórengésekre.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport