Kiderült a világhírű komikus, Paul Reubens halálának oka

2023.09.09. 09:54
Július végén halt meg rákbetegségben Paul Reubens amerikai komikus, színész, rendező és producer. A halotti anyakönyvi kivonat szerint leukémiával és tüdőrákkal küzdött. A színész hamvait a Hollywood Forever temetőben temették el.

Mint írtuk, július 30-án rákbetegségben meghalt Paul Reubens amerikai komikus, színész, rendező és producer. A hírt családja közölte a színész által alakított híres karakter, Pee-wee Herman közösségi oldalán.

A Deadline információi szerint 

a színész akut mieloid leukémiával és áttétes tüdőrákkal küzdött.

A halotti anyakönyvi kivonat szerint Reubens akut hipoxiás légzési elégtelenségben halt meg, ami azt jelenti, hogy nem volt elég oxigén a szervezete szöveteiben.

Reubenst elhamvasztották, majd a Hollywood Forever temetőben temették el.

Ruebens halála sokakat meglepett, mivel a színész hat évig titokban tartotta a rák elleni küzdelmét. Halála napján egy Instagram-bejegyzésben beszélt először betegségéről, majd elbúcsúzott szeretteitől és közönségétől is.

Kérek mindenkit, fogadja el bocsánatkérésemet, amiért nem hoztam nyilvánosságra azt a betegséget, amellyel az elmúlt hat évben küzdöttem. Mindig is hatalmas szeretetet és tiszteletet kaptam barátaimtól, rajongóimtól és támogatóimtól. Nagyon szerettelek benneteket, és imádtam művészetet csinálni nektek

 – írta Reubens.

A család közölte, a színész méltósággal és humorral kezelte a betegségét.

„Elbúcsúztunk Paul Reubenstől, az ikonikus amerikai színésztől, komikustól, írótól és producertől, akinek szeretett karaktere, Pee-wee Herman gyermekek és felnőttek generációit örvendeztette meg pozitivitásával, szeszélyességével és a kedvesség fontosságába vetett hitével. Paul évekig bátran és magányosan küzdött a rák ellen a rá jellemző szívóssággal és szellemességgel” – olvasható a család által közzétett nyilatkozatban.

A Pee-wee Herman karakter hozta meg a sikert

Reubens az 1970-es években kezdte karrierjét, miután a komikus-színész csatlakozott a Los Angeles-i Groundlings nevű társulathoz. 1980-ban elindította a  The Pee-wee Herman Show -t, egy színpadi produkciót, amelynek középpontjában egy kitalált karakter állt.

Mivel Pee-wee közkedvelt figurává vált, Reubens show-ja öt hónapig futott telt házzal, és az HBO-nál is kapott egy különkiadást. Reubens interjúiban és nyilvános szerepléseiben is elkötelezte magát a karakter mellett.

1985-ben Tim Burtonnel közösen készítette el a Pee Wee nagy kalandja című filmet, a karakter akkor debütált a mozivásznon. A filmet a kritikusok és a nézők is szerették. Reubens három évvel később visszatért a Randal Kleiser által rendezett folytatásos filmhez, amely Big Top Pee-wee címmel került a mozikba.