Kizuhant az ablakon egy maffiagyilkosság koronatanúja Párkányban

2023.09.10. 15:26
Kizuhant a lakása ablakából, és súlyos agyi sérülést szenvedett Tóth Róbert, aki egy maffiagyilkosság koronatanúja volt.

A Csucsó becenéven ismert Tóth Róbert az egykori szlovák maffiavezér, Miroslav Sykora meggyilkolásának ügyében koronatanúskodott. Az ügyről legutóbb annak a Jozef Rohácnak az elítélése kapcsán írtunk, akinek nevéhez Magyarországon is több gyilkosság fűződhet.

Most a felvidéki Új Szó számolt be arról, hogy Tóth Róbert múlt hét pénteken kizuhant párkányi lakásának ablakából. Egy erről készült felvétel szerint

az ablakból kilógó férfit szomszédai múlt hét pénteken magyar nyelven próbálták meg rábeszélni arra, hogy másszon vissza.

Minderről felvétel is készült, amely az alábbi videóban, 0:26 után tekinthető meg: 

Tóth állítólag azt kiabálta, hogy „Kostov lent van”. Ezzel néhai társára, Norbert Kostovra utalhatott, ő azonban nem lehetett jelen a helyszínen, jelenleg ugyanis egy magyar börtönben tölti szabadságvesztését. Kostov korábban azt állította Tóthról, hogy feldarabolta Stefan Bednárt, egy strómant, a testrészeit pedig bebetonozta (a holttestet azóta sem találták meg).

Tóth Róbert végül kizuhant az ablakon, és eszméletlen állapotba került, a bordái eltörtek, és agyi sérülést szenvedett. Mentővel kórházba szállították, a szlovák Markíza című lap információi szerint a szervezetében kokaint találtak. 

Bár az egészségi állapota kritikus, életveszélyben már nincs. Mindemellett jelenleg gépek tartják életben, és a sérüléseiből vélhetően már soha nem fog felépülni. A rendőrség kizárta annak lehetőségét, hogy a férfinak valaki „segíthetett” kiesni az ablakból, lakása ajtaja ugyanis két zárral is be volt zárva bentről, a kulcs pedig az ajtóban volt – írta az Új Szó.

A portál szerint Tóthnak korábban is voltak ehhez hasonló ügyei. Legutóbb tavaly került a rendőrség látókörébe, amikor egy alsógatyában próbált meg elmenekülni előlük úgy, hogy az autók tetején ugrált. Ezt megelőzően pedig legalább egyszer már kimászott az ablakon.