Több mint kétszáz utas rekedt egy norvég sétahajón

2023.09.12. 19:47
Megfeneklett egy norvég sétahajó 206 emberrel a fedélzetén Grönland északnyugati részén, többnapnyi hajóútra a legközelebbi tengeri segítségtől. A fedélzeten nem került veszélybe senki, a hajóról nem jelentettek károkat.

Brian Jensen, az illetékes dán katonai parancsnokság (JAC) vezetője elmondta, hogy egységeik messze vannak, és az időjárás nagyon kedvezőtlenül alakulhat. 

A fedélzeten lévők nincsenek közvetlen veszélyben, környezeti katasztrófa sem fenyeget, de a hatóságok „nagyon komolyan veszik az incidenst” – közölte az MTI.

A dán haditengerészet legközelebbi hajója több mint kétezer kilométerre van a baleset helyszínétől, és pénteken érhet oda.

A dél-norvégiai Ulstein Group tulajdonában álló, 104 méter hosszú Ocean Explorer sétahajó hétfőn futott zátonyra az Északkelet-Grönland Nemzeti Parknál, amely a világ legészakibb, jéghegyeiről és pézsmatulokcsordáiról ismert nemzeti parkja.

A hatóságok már felvették a kapcsolatot egy környéken hajózó tengerjáróval, és megkérték, hogy szükség esetén segítsen a mentésben. A zátonyra futott sétahajó újra szabadon közlekedhet, ha a dagály miatt megemelkedik a tengerszint – ismertette a KNR grönlandi televízió.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport