A választás kezdete előtt balesetben meghalt egy szlovák párt listavezetője

2023.09.14. 12:51
44 éves korában meghalt Atila Géna, Zsegnye község polgármestere és a Princíp nevű törpepárt listavezetője.

A politikus halálát saját pártja jelentette be a Facebook-oldalukon. Ők mindössze annyit írtak, hogy egy baleset okozta a halálát, és a temetés szombaton lesz.

A felvidéki Új Szó viszont azt írja, hogy Géna balesetet szenvedett kedden, egy munkagép hajtott át rajta. Súlyos sérülésekkel vitték kórházba, ezekbe halt bele szerdán. A rendőrség testi sértés ügyében indított vizsgálatot. Erről korábban szintén közzétettek egy bejegyzést a Facebookon (abban még nem nevezték meg, hogy a politikus volt az áldozat). 

Atila Géna a közelgő, két hét múlva esedékes választáson pártja jelöltlistájának első helyén szerepelt. A Princíp alacsony támogatottságú, parlamenten kívüli pártnak számít Szlovákiában: eredetileg Szlovákiai Roma Unió Pártja néven alapították.

Ennek a pártnak volt a listavezetője a politikus, aki Zsegnye polgármestereként is dolgozott. E tisztségében amiatt vált hírhedtté, hogy a hivatalba lépése után alig pár nappal megszavazták neki a lehetséges legnagyobb, havi 4500 eurós (átszámítva kb. 1,73 millió forint) fizetést a helyi képviselő-testület tagjai a körülbelül 1300 lakosú település vezetéséért.