Nyoma veszett a világ egyik legjobb vadászbombázójának, a lakosság segítségét kérik a keresésben

2023.09.18. 08:17
Az amerikai hadsereg tisztviselői a nyilvánosság segítségét kérték egy vadászbombázó megtalálásához, miután valahol Dél-Karolina felett nyoma veszett a gépnek, amikor a pilóta katapultált.

A tengerészgyalogság egyik pilótája vasárnap délután biztonságban katapultált az F–35B Lightning II típusú repülőgépéből Észak-Charleston felett egy „baleset” után – közölték katonai tisztviselők.

Az eltűnt repülőgép keresése most két tóra összpontosul Észak-Charlestontól északra – írja a The Guardian.

A pilóta helyi idő szerint délután 2 óra körül ért talajt North Charlestonban, és egy helyi kórházba szállították, az állapota stabil – mondta Melanie Salinas őrnagy. A pilóta nevét nem hozták nyilvánosságra.

Az eltűnt repülőgép helye és röppályája alapján az F–35 Lightning II típusú vadászbombázó keresése a Moultrie-tóra és a Marion-tóra összpontosul, jelezte Heather Stanton főtörzsőrmester a charlestoni légibázison. Mindkét tó Észak-Charlestontól északra található.

„Hogy a fenébe lehet elveszíteni egy F–35-öst? Nincs nyomkövető rajta? És mi most arra kérjük a lakosságot, hogy találja meg a gépet és adja le?” – értetlenkedett közösségi oldalán Nancy Mace helyi képviselőnő a hír hallatán.

Stanton elmondása szerint egy helikopter is csatlakozott a kutatócsapathoz, miután a környéken kitisztult az ég. A hatóságok még vizsgálják, hogy a pilóta miért katapultált.

Salinas szerint egy másik F–35-ös és pilótája épségben visszatért a charlestoni légibázisra.  • Tippek
  • Hírek