Klímaaktivisták füstgránátokat dobáltak a brit Munkáspárt épületére

2023.09.18. 15:22
Az Extinction Rebellion (XR) klímavédelmi csoport aktivistái füstgránátokat dobáltak és olajszerű folyadékot öntöttek a brit Munkáspárt székházának lépcsőjére.

Két aktivista először felmászott az épület bejáratánál álló oszlopcsarnok tetejére, és a lépcsőre borították a olajoskannák tartalmát, míg a csoport egy másik tagja a korláthoz láncolta magát és felszólította a Munkáspártot, hogy amennyiben hatalomra jutnak, töröljék a Konzervatív Párt által elfogadott olajipari engedélyeket a következő választások előtt.

Mindeközben a szervezetet támogatók

Szüntessük meg a fosszilis tüzelőanyagoktól való függőséget

feliratú transzparenseket tartottak a magasba.

A délkelet-londoni Southwarkban, a Blackfriars Roadon található épületnél hétfőn tartott demonstrációt szombaton egy, a szervezet által szervezett tüntetés követi.

 A Brandenburgi kaput is átfestették

Klímaaktivisták festékkel megrongálták vasárnap a berlini Brandenburgi kaput. A német főváros egyik jelképeként számon tartott építményt az Utolsó Nemzedék (Letzte Generation) nevű csoport aktivistái fújták le. Az erről készült videót a szervezet tette közzé a saját oldalán.

Az átalakított poroltókkal felvitt vörös, sárga és narancssárga festékkel a védett műemlék mind a hat oszlopát megrongálták. A rendőrség 14 aktivistát vett őrizetbe, csoportosan elkövetett rongálás gyanújával indult eljárás ellenük.

Klímaváltozás, környezettudatosság, fenntartható jövő.
Ezek nem csak trendi hívószavak, hanem a közös valóság, amiben mindannyian élünk. A Zöld Indexen mi is kiemelt figyelemmel foglalkozunk ezekkel a témákkal. Ha te is fontosnak tartod, hogy azoknak is élhető bolygójuk legyen, akik ma születnek, csatlakozz hozzánk a Zöld Indexen.