Halálos balesetet szenvedtek a Líbiába tartó görög mentősök

2023.09.18. 07:19
Legalább hat ember meghalt egy közúti balesetben Líbiában vasárnap. Az áldozatok között voltak egy görög mentőcsapat tagjai is. A mentők busszal utaztak az árvíz sújtotta Derna városába, amikor járművük összeütközött egy líbiai család autójával. A család tagjai és a mentők közül is hárman vesztették életüket.

Egy líbiai tisztviselő beszámolója szerint az autóban utazók közül ketten, míg a buszon utazó mentők közül nyolcan súlyosan megsérültek.

Othman Abdeljalil, az ország keleti részének egészségügyi minisztere egy sajtótájékoztatón elmondta, hogy a mentőcsapat a keleti Bengázi városából tartott Derna felé, amikor a baleset történt.

A görög hatóságok közlése szerint a görög humanitárius misszió három tagja meghalt, ketten pedig eltűntek.

Hozzátették, nem világos, hogy pontosan mi történt, és jelenleg Líbiával együttműködve vizsgálják az incidens körülményeit. A görög mentőszemélyzet megmaradt tagjait hazaszállították – írja a BBC.

Egy diplomáciai forrás a Kathimerini görög hírportálnak elmondta, hogy a 16 fős csapat görög mentősökből és három tolmácsból állt. Az volt a céljuk, hogy csatlakozzanak más országokból, köztük Franciaországból és Olaszországból érkező csapatokhoz Dernában, ahol több mint tízezer ember halt meg az egy héttel ezelőtt történt gátszakadásban.