18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Brutálisan meggyilkolták egy technológiai cég fiatal vezérigazgatónőjét

2023.09.28. 21:22
Holtan találták meg az EcoMap Technologies techstartup cég vezérigazgatóját Baltimore városban hétfőn. Pava LaPere a Forbes 30 legígéretesebb fiatal techvállalkozójának listájára is felkerült. A gyilkosság elkövetésével egy frissen szabadlábra helyezett bűnözőt vádolnak.

Vérbe fagyva találták rá hétfőn egy baltimore-i lakásban a 27 éves Pava LaPere holttestére. Az EcoMap Technologies vezérigazgatójának halálát egy ütés okozta, a helyszínen nem volt erőszakos behatolásnak nyoma – számolt be róla a People magazin.

A tech-startup cégnek több ismert ügyfele is volt, beleértve a Facebookot működtető Metát. Pava LaPere korábban a Forbes 30 legígéretesebb fiatal techvállalkozójának listájára is felkerült.

A gyilkosság miatt a rendőrség hajtóvadászatot indított. A jelentések szerint a 32 éves Jason Billingsley-t szerdán tartóztatták le egy vasútállomáson. A férfit frissen helyezték szabadlábra, és szexuális bűncselekmények miatt is körözték. Az elkövető tavaly őszig volt börtönben. A rendőrség „rendkívül veszélyesnek” minősítette az bűnözőt.

A rendőrség csütörtöki sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a gyanúsított Pava LaPere gyilkossági helyszínének közelében követett el egy bűncselekményt. Egyelőre nem tudják, hogy volt-e kapcsolat Billingsley és a vezérigazgató között – írja a Forbes.

Hozzátették, hogy a startup-vállalkozót péntek este ölték meg, de csak hétfő reggel találták rá a holttestére. A hatóságok vizsgálják LaPere halálának körülményeit.