Ismét halálos lövöldözés és robbantás volt Svédországban, rekordot döntött a támadások száma

2023.09.28. 15:53
Lövöldözés és robbantás miatt halt meg három ember szerdán és csütörtökön Svédországban. A véres bandaháborúk soha nem látott mértékben követelik áldozataikat a skandináv országban. A rendőség közölte, mindent megtesznek azért, hogy megállítsák az erőszakhullámot.

Mint előzőleg írtuk, szeptemberben példa nélküli, véres leszámoláshullám zajlott a Svédországban. A The Guardian hangsúlyozza: 2016 óta soha nem volt annyi lövöldözés egy hónap alatt, mint idén szeptemberben.

A hónapban ugyanis 11 lövöldözéses tragédia történt, a legutóbbiak egészen frissek:

szerdán is két halálos lövöldözés történt, csütörtökön pedig egy, ugyancsak halálos áldozatot követelő robbantás rázta meg a helyieket.

A portál információi szerint szerdán egy 18 éves férfi halt meg kora este Stockholm délnyugati külvárosában, Mälarhöjdenben, egy forgalmas sportpályán, ahol gyerekek és fiatalok edzettek. Ezt követően éjfél körül egy másik embert is agyonlőttek Jordbro településen.

Az erőszakhullám csütörtökön is folytatódott, amikor bombarobbanás miatt meghalt egy 25 éves nő az Uppsala melletti Storvreta településen. Az öt házat megrongáló robbanást a rendőrség gyilkosságként kezeli. A svéd média szerint eredetileg valószínűleg nem az áldozatul esett nő volt a célpont.

Ennek már a fele se tréfa 

A svéd rendőrség közölte, őrizetbe vettek három embert a jordbrói lövöldözésben való bűnrészesség gyanújával, kettőt pedig az uppsalai robbantás miatt. 

A helyi rendőrségi szóvivője elmondta, a nyomozók lázasan dolgoznak az erőszakos cselekmények kivizsgálásán és megállításán. „Nem mulatságos ezekre a hírekre ébredni reggel” – mondta Magnus Jansson Klarin az SVT műsorszolgáltatónak.

A rendőrségnek fontos, hogy folytassuk a munkát. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy megakadályozzuk az ehhez hasonló, katasztrofális következményekkel járó eseményeket

– tette hozzá.

Svédország évek óta küzd a fegyverek és a kábítószer-kereskedelem miatt harcoló bandák közötti konfliktusok visszaszorításával. Úgy gondolják, hogy a lövöldözések fő célpontjai a bűnözői hálózatok egyes tagjai.