18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Összeomlott egy lakóház Kubában, többen meghaltak

2023.10.05. 12:05
Két tűzoltó és egy idős férfi meghalt egy lakóépület beomlásában a kubai főváros, Havanna óvárosában – közölte helyi idő szerint szerdán a belügyminisztérium.

A hatóságok szerint 13 család, összesen 54 ember élt a háromemeletes épületben. Egyelőre nem tudják biztosan, hogy a leromlott állapotú ház miért omlott részben össze az éjszaka, de a balesetet megelőzően heves esőzések voltak a területen.

A két, 40 és 23 éves tűzoltó az első omlás után érkezett a helyszínre. A házban egy második omlás is bekövetkezett, amely maga alá temette őket. Egy harmadik áldozat, egy 79 éves férfi holttestét is megtalálták a romok alatt.

Kubában sok ház és az infrastruktúra más részei is rossz állapotban vannak, mert évtizedek óta nem vagy csak rögtönzött módon tartják karban őket. Legutóbb múlt csütörtökön halt meg egy férfi, amikor Havanna központjában leszakadt egy lakás mennyezete – ismertette az MTI.