Grizzly medve végzett egy házaspárral Kanadában

2023.10.06. 11:15
Múlt pénteken egy házaspár látogatást tett a kanadai Banff Nemzeti Parkban, ahol egy grizzlymedve megölte őket. Most egy családtagjuk elmondta, a medve támadása előtt egy igen aggasztó üzenetet küldtek neki.

A két táborozót, a 62 éves Doug Inglist és a 62 éves Jenny Gusse-t Doug nagybátyja, Colin Inglis azonosította.

Ők egy olyan pár voltak, akik szerették egymást és szerették a természetet. Nagyon-nagyon tapasztaltak voltak a kinttartózkodásban, legyen szó komoly túrákról vagy vadvízi kenuzásról az északi vidéken

– osztotta meg Colin a People magazinnal.

Az áldozatok napi frissítéseket küldtek Colinnak az útjukról, a Garmin inReach segítségével, ami egy, a kempingezők és túrázók körében általánosan használt GPS, amely lehetővé teszi az SMS-ezést távoli helyekről.

Colin elmondta, hogy üzenetet kapott, miszerint a pár nem érte el a péntekre, szeptember 29-re tervezett úti célt. Hamarosan értesítették a családjukat, hogy jól vannak, egy másik helyen vertek tábort, és vacsorát készítettek maguknak.

Colin felidézte, hogy ugyanazon az estén még egy üzenetet kapott tőlük a Garmin GPS-ről amelyben az állt:

Medvetámadás!

A Garmin üzenete mellett a Parks Canada ügynökséget is értesítették arról, hogy pénteken helyi idő szerint 20 óra körül riasztás érkezett, amely szerint medvetámadás történt a Ya Ha Tinda Ranchtől nyugatra fekvő Red Deer River völgyében.

Miután értesítették a Parks Canadát, helyi idő szerint 22:31-kor helikopterrel küldtek egy mentőcsapatot, amely azonban a borult időjárás miatt csak helyi idő szerint szombat hajnali 2 órakor tudott leszállni.

Miután a mentőcsapat megérkezett, a házaspárt és border collie-jukat halálra marcangolva találták.

Miután a mentőcsapat megtalálta az elhunyt házaspárt, találkoztak ugyanazzal a grizzlyvel, amelyről azt feltételezték, hogy felelős a halálos támadásért, és kénytelenek voltak lelőni – osztotta meg Colin. A Parks Canada ezután lezárta a területet, ahol a medvetámadás történt.