18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

„Sokakat elraboltak vagy megöltek, rengetegen keresik a hozzátartozójukat” – olvasónk beszámolója Izraelből

GettyImages-1711958819
2023.10.07. 17:34 Módosítva: 2023.10.07. 17:34
„Hogyan történhetett ez meg velünk?” – tette fel a kérdést az Indexnek egy 1996 óta Izraelben élő hölgy. Az ország déli részét érte leginkább a csapás, ott sok izraelit elraboltak vagy meggyilkoltak a Hamász terroristái. Hozzátette: óriási a fejetlenség és a káosz.

„Reggel három terroristát fogtak el tőlünk nem messze, a tengerparton” – nyilatkozta az Indexnek Samochian Zsuzsanna, aki 1996 óta él a Tel-Aviv melletti Holon településen.

Már reggel 7 óra előtt megszólaltak a szirénák, mindenki elrejtőzött a háza alatti óvóhelyen

– mondta a magyar származású hölgy, aki hozzátette: a hadiállapot miatt bezártak az iskolák és a munkahelyek is. „Nekem holnap mennem kell, mert az egészségügyben dolgozom, és ezekben az időkben nagy szükség van ránk” – tette hozzá Zsuzsanna.

Izrael déli részén drámai a helyzet. Nagyon nagy a kétségbeesés és a reménytelenség az országban.

„A média néhány tucat halálesetről számol be, de meggyőződésem, sokkal több a halott” – mondta az izraeli–magyar hölgy, aki hozzátette: a terroristák sokakat elraboltak. „A fiam éppen katona, ezért még érzékenyebben érint ez a háború. Csak imádkozni tudok, hogy mihamarabb vége legyen ennek a szörnyűségnek” – tette hozzá Zsuzsanna.

Többekre a házukat gyújtották rá, vagy az utcán végeztek velük

„Mindenki a hozzátartozóját keresi. A szülők a gyerekeiket, a gyerekek pedig anyjukat és apjukat próbálják elérni. Hatalmas a káosz és a fejetlenség” – írta le Izrael legújabb háborújának első napját Samochian Zsuzsanna.

Beszámolója szerint többen akkor haltak meg, amikor az óvóhelyen tartózkodtak, és a Hamász terroristái egyszerűen rájuk gyújtották saját házukat.

Másokat a terroristák akkor lőttek le, amikor menekülni próbáltak a lángoló épületekből, vagy az utcán végeztek velük.

Hogy történhetett ez meg velünk? Ilyet még nem láttam Izraelben!

– mondta elcsukló hangon a Tel-Aviv mellett élő hölgy. „Milyen borzalmakra fog még fény derülni, és mikor vágunk vissza a Hamász terroristáinak?” – sorolta kérdéseit telefonon Zsuzsanna. Nem érti, ha Izrael katonai nagyhatalom, hogyan nem vette észre a titkosszolgálat ezt a készülődést?

Mindenesetre félelmetes a párhuzam az 50 évvel ezelőtti jom kippuri háborúval, amikor az arabok a zsidók böjti ünnepén támadták le Izraelt. Most a sátoros ünnepen és szombatnapon történt a támadás.

Meggyőződésem, és ezért imádkozom, hogy ellen tudjunk állni a támadásnak, és újra normális életünk legyen itt, Izraelben

– mondta el Samochian Zsuzsanna.

A további cikkeket itt találja.

(Borítókép:  Amir Levy / Getty Images)