18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

A Hamász most először tett közzé videót egy izraeli túszról

2023.10.17. 07:42

A Hamász a Telegramra töltött fel egy 60 másodperces videót, melyben Mia Schem, egy elrabolt izraeli nő látható. A nő elmondja, hogy Gázában van, majd a szabadon bocsátásáért könyörög – írja a New York Post. A lányról készült felvételek egy részét legalább hat nappal ezelőtt vették fel a New York Times metaadatainak elemzése szerint.

A 21 éves Schem a Tribe of Nova zenei fesztiválról tűnt el, ahol a Hamász terroristái 260 embert mészároltak le. A Jeruzsálem Post szerint a videóban azt mondta, hogy háromórás műtéten esett át Gázában.

„Gondoskodnak rólam, gyógyszert adnak, minden rendben van. Csak azt kérem, hogy minél hamarabb vigyenek haza a szüleimhez, a testvéreimhez. Vigyenek ki innen, amilyen hamar csak lehet. Kérem” – mondja a nő a videóban.

Ez az első eset, hogy a Hamász egy túszról tett közzé videót.

Az Izraeli Védelmi Erők elítélték a felvételt, és megerősítették, hogy Schemet a múlt héten rabolta el a Hamász. A katonai szervezet közölte, hogy tisztviselői folyamatos kapcsolatban állnak a lány családjával.

Azt is leírták, hogy a Hamász megpróbálja magát emberségesnek feltüntetni a videóban, de az Izraeli Védelmi Erők hangsúlyozta, hogy a Hamász egy terrorszervezet, amely csecsemők, gyermekek, férfiak, nők és idősek meggyilkolásáért és elrablásáért felelős.

Mia Schem édesanyja, Keren Schem utoljára a Hamász támadása előtti napon beszélt lányával. Amikor másnap reggel értesült a történtekről, újra és újra hívta a lányát, de nem sikerült elérnie. A család reméli, hogy más országok is segítenek Schem hazahozatalában.