18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Halálra késeltek egy óvodást Lengyelországban

2023.10.19. 15:45
Őrizetbe vettek egy 71 éves férfit, aki szerda reggel a nyugat-lengyelországi Poznanban megkéselt egy 5 éves kisfiút. Később megerősítették azt is, hogy a gyermek meghalt. A fiú az óvodai csoportjával kirándult.

A tartományi rendőrség szóvivője elmondta, egy idős férfit őrizetbe vettek az incidenssel kapcsolatban.

Az epoznan.pl honlap arról számolt be, hogy a támadás délelőtt 10 óra körül történt Poznanban, a Lukaszewicza és a Karwowskiego utca kereszteződésének közelében.

Az óvodából egy óvodásokból álló csoport indult el kirándulni, Majd miközben a Karwowskiego utcán sétáltak, a gyerekekhez odalépett egy férfi, aki egy késsel megszúrta az 5 éves kisfiút. 

A kisfiút a helyi sajtó szerint mentősöknek sikerült újraélesztenie, de olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy már nem tudták megmenteni az életét, és a műtét közben életét vesztette.

Nem tudni, hogy a 71 éves férfi miért támadt rá a kisfiúra, aki óvodástársaival együtt a közeli postára ment, amikor mellkason szúrta. A férfi a támadás után menekülni kezdett, de arra járó kukások egy szolgálaton kívül lévő rendőrnő segítségével lefegyverezték és elfogták.

A helyi lakosok a lengyel sajtónak azt mondták, hogy a férfi aznap reggel egy közeli piacon járkált fel-alá, és azzal fenyegetőzött, hogy megöl mindenkit.

A férfi ellen csütörtökön emelnek vádat az esettel kapcsolatban.