18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Újabb részletek derültek ki Bagdy Emőke fiának haláláról

2023.10.25. 12:38 Módosítva: 2023.10.25. 12:38
A vádirat szerint az 53 éves Császár Zsolt meggyilkolásával gyanúsított Yaaliyah Ezekiel Jackson a történteket követően a nővérét hívta fel először, és csak azután tárcsázta a 911-et. A 18 éves arizonai férfi a vallomásában arról beszélt, hogy Császár többször meglökte őt, és a konyhapultról felkapott késsel csak meg akarta ijeszteni a magyar férfit.

Mint megírtuk, több késszúrással megölték Bagdy Emőke fiát az egyesült államokbeli Phoenixben. A magyar sztárpszichológus megerősítette, hogy az 53 éves Császár Zsoltot 2023. október 21-én késelték halálra.

A nyomozati dokumentumok szerint Jackson október 21-én 17:02 körül hívta a 911-et, és elmondta, hogy egy konyhakéssel ötször megszúrt egy embert a Central Avenue és az Euclid Avenue környékén lévő lakásban. A kiérkező rendőrök az áldozat testén a késszúrások mellett egy nagy méretű henteskést is találtak – írja a Fox10.

A 18 éves gyanúsított a vallomásában elmondta, hogy korábban sosem találkozott Császárral, aki a nővérének jóbarátja volt, csak a nővére korábban felhívta őt, és megkérte, hogy engedje be a férfit a lakásába. Jackson így is tett.

A vád szerint Császár a lakásban lezuhanyozott, majd akkor alakult ki vita közöttük, amikor Jackson arra kérte az áldozatot, hogy pakoljon el a fürdőszobából, mire Császár azt mondta neki, hogy várjon.

Jackson szerint Császár többször meglökte őt, a gyanúsított pedig belökte őt a konyhába, ahol felkapott egy henteskést a pultról, és „azzal a szándékkal, hogy megijessze az áldozatot, lesújtott az áldozat fejére a késsel”.

A nyomozók szerint Jackson jelezte, hogy fenyegetve érezte magát, mert Császár az arcába kapott, és úgy érezte, hogy csak úgy tudja magát megvédeni, ha megkéseli a férfit. Ugyanakkor a 18 éves férfi elismerte, hogy nem látott semmilyen fegyvert Császárnál, és hogy a magyar férfi jelentősen kisebb termetű volt, mint ő.

Jackson azt is elmondta, hogy a konyhában legalább háromszor megszúrta az áldozatot, majd a hálószobában folytatódott a dulakodás, ahol még két-három alkalommal szúrta meg az áldozatot. Ezt követően a 18 éves gyanúsított a nővérét hívta fel, majd azután tárcsázta a 911-et.

A bíróság a próbaidőn lévő Jacksont letartóztatta úgynevezett second-degree murderrel, azaz nem indulat-bűncselekmény vádjával, és 1 millió dolláros óvadékot szabtak ki rá.

Az áldozat édesanyja, Bagdy Emőke azonban korábban úgy nyilatkozott, hogy nem igaz az állítás, miszerint a 18 éves férfi önvédelemből szúrta meg Császár Zsoltot.