Megfenyegette zsidó osztálytársait egy cornelli diák

2023.11.01. 14:55
A New York-i rendőrség letartóztatta a Cornell Egyetem egyik hallgatóját, akit azzal vádolnak, hogy a hétvégén erőszakos fenyegetést tett zsidó osztálytársaira.

A 21 éves Patrick Dai harmadik éve jár a jó hírű Cornell Egyetemre, most azonban megbotránkoztató bejegyzéseivel az iskola hírnevét is csorbította. A fiatal a Greekrank nevű weboldalra hamas felhasználónévvel töltött fel fenyegető bejegyzéseket, melyekben az írta,

lelövi zsidó hallgatótársait. 

Dai többek között azt is tervezte, hogy megtámad egy egyetemi épületet, amely a Cornell Zsidó Központ mellett található – írja a BBC. Az FBI megvádolta, hogy halálos fenyegetéseket osztott meg az interneten, ami akár 5 év szabadságvesztést is vonhat maga után.

Soha nem gondoltam volna, hogy ilyesmi történhet az egyetemünk campusán

– fogalmazott Molly Goldstein, a Cornell Center for Jewish Living társelnöke. Hozzátette, a Cornell zsidó közösségével szembeni fenyegetések az országszerte növekvő antiszemita incidensekről szóló jelentések közepette érkeznek.

Hétfőn a Biden-adminisztráció bejelentette, hogy intenzívebben kommunikál a helyi, állami és szövetségi hatóságokkal az antiszemitizmus és általában a gyűlöletbeszéd elleni fokozottabb fellépés érdekében.

Az izraeli–gázai konfliktus miatt egyre nagyobb a feszültség az amerikai egyetemeken tanuló diákok között.