Videó: durva balesetet szenvedett egy óceánjáró, néhányan már a halálra készültek

2023.11.08. 09:33
Egy üdülőhajó csaknem száz utasa sérült meg egy viharban Spanyolország partjai előtt – közölte kedden a PA brit hírügynökség a Saga Cruises utazási iroda beszámolójára hivatkozva.

Az MTI által ismertetett tájékoztatás szerint a legtöbben könnyebb sérülésekkel megúszták, öten azonban komolyabban megsebesültek és a hajó egészségügyi részlegén szorultak ellátásra. Összesen mintegy ezer turista volt a Spirit of Discovery óceánjáró fedélzetén.

A kirándulóhajó a PA értesülései szerint a hétvégén indult kéthetes körútra a Kanári-szigetekhez. A rossz időjárás miatt már eleve lemondták a megállást Las Palmas kikötőjében, ezért a hajó La Coruna felé vette az irányt, amelynek kikötőjét azonban szintén lezárták a hatóságok a rossz idő miatt.

A hajó végül visszafordult Nagy-Britannia felé és a Vizcayai-öbölben viharba került.

Az ítéletidőben bekapcsolt a hajtómű vészrendszere és a hajó hirtelen balra fordult, majd megállt.

Az utasok a hirtelen manőver miatt sérültek meg. A Spirit of Discovery hétfőn este érkezett vissza a dél-angliai Portsmouth kikötőjébe.

Videó is készült a viharról, néhányan már a halálra készültek 

A balesetről készült egy hosszabb helyszíni felvétel is, amelyen látható, hogy milyen viharba keveredett a hajó.

A The Daily Mailnek nyilatkozott is a hajó néhány utasa, akik azt mondták, hogy legalább egy embert helikopterrel vittek kórházba a hajóról, a kikötőben pedig nyolc mentőautó várta őket. Beszámolójuk szerint a vihar mintegy 18 órán át tartott, 

és néhány utas eközben már búcsúüzenetet írt a szeretteinek, készülve a legrosszabbra.

Másokat a vihar annyira sokkolt, hogy még a történtek után két napig állandóan mentőmellényt hordtak. 

Az egészségügyiseknek rengeteg dolguk volt. Édesanyám látott valakit, akit újra kellett éleszteni, másoknak a csontja tört el. Voltak, akik hordágyon feküdtek, mások sírtak, beleértve a személyzetet is, akik őrült módjára szaladgáltak fel-alá, hogy az embereknek segítsenek. Szörnyű volt

– írta le a történteket az egyik utas a The Daily Mailnek. 

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport