Akciófilmbe illő balesetet rögzített a térfigyelő kamera Amerikában

2023.11.15. 15:02
Hatalmas közlekedési baleset történt a minap az Egyesült Államokban: egy szabályosan közlekedő busz egy Dodge Chargerrel ütközött, miután a szedán vezetője a STOP táblát figyelmen kívül hagyva nagy sebességgel áthajtott a forgalmas kereszteződésen.

A kaliforniai rendőröket helyi idő szerint csütörtökön 15:15 perc körül riasztották a helyszínre. A térfigyelő kamera által rögzített videón látható a pillanat, amikor a Charger áthajt a kereszteződésen, nekimegy egy bukkanónak, a levegőbe repül, majd ütközik a gyorsan haladó busszal. A becsapódástól a busz letért az útról, és egy épület elejének ütközött.

Az ütközés által érintett kétszintes épület földszintjén egy helyi étterem, felette pedig lakások találhatók. Az incidensben összesen 14 ember sérült meg, közülük ötöt kórházba kellett szállítani, írja a Carscoops.

A sérülések mértéke eltérő, de a jelentések szerint minden sérültnek stabil az állapota. A Dodge két utasa is túlélte a balesetet, őket a tűzoltók vágták ki a roncsból.

Egyelőre nem világos, hogy a Dodge sofőrje miért hányt fittyet a KRESZ-szabályokra, és miért nem lassított. Elképzelhető, hogy azért nem vette le a lábát a gázpedálról, mert azt hitte, hogy át tud repeszteni úgy a kereszteződésen, hogy senkivel sem találkozik.