Kétmillió eurós segélycsomagot kap az EU-tól a földrengés sújtotta Nepál

2023.11.15. 19:30
November elején mintegy 153 halálos áldozattal járó földrengés sújtotta Nepált, ezért az Európai Bizottság úgy döntött, hogy egy 2 millió eurós segélycsomagot utal ki az országnak.

Az Európai Bizottság 2 millió eurós segélycsomagot hagyott jóvá Nepál számára a november eleji földrengés károsultjainak megsegítésére – közölte a brüsszeli testület szerdán.

A bizottság által nyújtott támogatás a többi között a menedékhez, a tiszta vízhez és a higiéniához való hozzáférést, valamint az egészségügyi ellátást segíti majd

– írja az MTI. 

Ahogyan arról az Index is tájékoztatott, november elején 6,4-es erősségű földrengés rázta meg a fővárostól, Katmandutól mintegy ötszáz kilométerre fekvő Dzsadzsarkot körzetét. A földmozgásnak legkevesebb 153 halálos áldozata volt, és több százan megsérültek, épületek, lakóházak omlottak össze. 

A segélycsomagból 600 ezer euró az érintett területeken már segítséget nyújtó humanitárius szervezetek munkáját támogatja.

Kétszázezer eurót a Vöröskereszt és Vörös Félhold Társaságok Nemzetközi Szövetségének katasztrófaelhárítási sürgősségi alapján keresztül a nepáli Vöröskereszt Társaságának juttat az Európai Bizottság.

A pénzügyi hozzájárulást kiegészítve a bizottság 1,2 millió euró értékű természetbeni támogatást fog mozgósítani az Európai Humanitárius Reagálási Kapacitás keretében.

Ez az új finanszírozás kiegészíti a Nepálnak az év elején már kiutalt 2 millió eurót, amelynek célja, hogy fel tudjanak készülni a katasztrófákra. 

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport