18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Nem mindennapi videó: így dobta vissza a Hamásznak a gránátokat az izraeliek hőse

2023.11.15. 06:38
Felvétel is igazolja annak az izraeli katonának a hőstettét, aki visszadobta a Hamász által eldobott gránátokat a terroristákra azon a technofesztiválon, ahol több száz civil meghalt. Egy közelben parkoló autó kamerája azt is rögzítette, ahogy egy kétségbeesett civil megpróbált elmenekülni, azonban a fegyveresek azonnal lelőtték őt.

Mint arról az Index is írt, egy szolgálaton kívüli brit–izraeli katona is a vendége volt annak a zenei fesztiválnak, amelynek résztvevői közül rengeteget megöltek és elhurcoltak a Hamász terroristái október 7-én.

A férfi egy menedékhelyen – ahova sok másik fesztiválozóval együtt menekült be – állítólag hét gránátot is visszadobott a Hamász terroristáinak, azonban a nyolcadik felrobbant a kezében. Aner Shapiro belehalt sérüléseibe, azonban társai közül még többen is életben lehetnek.

A férfi hőstettéről nagyanyja beszélt korábban a Sky Newsnak. Elmondása szerint az unokája halála után a Hamász behatolt a menedékhelyre, és öt vagy hat embert túszul ejtett, a többiekre pedig tüzet nyitott.

A nő szerint az izraeli hadsereg csak órákkal később ért oda, és addigra az utóbbiak közül csak azok maradtak életben, akik viszonylag könnyebb sérülésekkel megúszták, de közülük többen is köszöntetet mondtak neki az unokája hőstette miatt. 

The Times of Israel most arról írt, hogy

ANER SHAPIRO HŐSTETTÉRŐL VIDEÓ IS KÉSZÜLT, UGYANIS EGY KÖZELBEN PARKOLÓ AUTÓ MŰSZERKAMERÁJA RÖGZÍTETTE AZ ESEMÉNYEKET.

A felvételen – amelyet egy izraeli Telegram-csatorna hozott nyilvánosságra – a fegyveres terroristák láthatók a menedékhely előtt, amint bedobálják a gránátokat, majd arrébb húzódnak. Látszik az is, amint az egyik csapdába esett civil kirohan a rejtekhelyről, őt a terroristák végül lelőtték (bár ez a felvételen már nem látható).

A videón jól látszik, ahogy a menedékhelyről több gránátot is visszadobnak a Hamász fegyvereseinek. A felvétel alább megtekinthető, de mivel erőszakos cselekmények láthatóak rajta, ezért ezt csak saját felelősségre ajánljuk. 

Az izraeli eseményeket az Index is folyamatosan követi, szerdai élő hírfolyamunk ide kattintva érhető el.