Elszabadult repülőgép-alkatrész tett tönkre egy tucat autót a nagy forgalmú autópályán

2023.11.17. 14:19
Úttestre zuhanó repülőgép-alkatrész okozott balesetet a németországi A3-as autópályán péntek este. A balesetben összesen 17 jármű sérült meg.

A repülőgép-alkatrészeket szállító nyerges vontató este fél 12 körül haladt a Frankfurtból Kölnbe vezető autópályán. A Limburgtól mintegy 15 kilométerre fekvő Girod településnél a szél az útra fújta a konténerbe beszuszakolt egyik alkatrészt.

A teherautó sofőrje nem vett észre semmit, és ment tovább, miközben mögötte egymást érték az incidensek a sztrádán. A több mint két méter hosszú alumíniumelemet 17 személygépkocsi és teherautó már nem tudta kikerülni, áthajtottak rajta,

az éles szélű fémlemez pedig több járművet is megrongált.

Az eset következtében egy nő könnyebben megsérült, és a Bild információja szerint összesen tizenkét autó vált vezethetetlenné a repülőgép-alkatrésszel való ütközés után.  Az A3-ast a baleseti helyszínelés idejére a német rendőrség lezárta a Frankfurt felé vezető oldalon.

Miután megtisztították az utat a törmelékektől, a lezárást feloldották. A rendőrség rövid keresés után megtalálta a sofőrt. Az általa okozott anyagi kár nagyságát még nem állapították meg.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport