Halálos baleset: egy ukránokat szállító kisbusz fának csapódott, többen meghaltak Lengyelországban

2023.11.19. 16:06
Ukrán állampolgárokat szállító kisbuszt ért baleset Lengyelországba vasárnap hajnalban. Hét ember megsérült, és három utas meghalt, köztük egy hatéves kisgyerek. A hatóságok jelenleg is vizsgálják a baleset körülményeit.

Áthajtott a szembejövő sávba, majd fának csapódott egy ukrán állampolgárokat szállító kisbusz a lengyelországi Wereszyn településnél vasárnap hajnali 5 óra körül – írta a Ukrajinszka Pravda.

A baleset következtében meghalt két nő és egy hatéves gyerek.

Jakub Kurczuk lublini regionális képviselő szerint tíz ember utazott a buszon, mindannyian ukrán állampolgárok. Két ember a helyszínen azonnal meghalt, egy embert pedig megpróbáltak újraéleszteni, de az ő életét sem lehetett megmenteni. A buszban utazó további hét embert kórházba szállították – közölte.

A balesetet az ukrán külügyminisztérium is megerősítette. Oleg Nikolenko, az ukrán külügyminisztérium szóvivője az RBC Ukraina kérdésére elmondta, a busz utasai különböző súlyosságú sérüléseket szereztek.

Az ukrán konzul a baleset helyszínére ment, hogy segítséget nyújtson az ukránoknak. Ukrajna lublini főkonzulátusa a baleset körülményeinek tisztázása érdekében kapcsolatba lép a lengyel rendfenntartókkal, és figyelemmel kíséri a sérült állampolgárok kezelését

– közölte Nikolenko. Az előzetes információk szerint a balesetet az okozta, hogy a sofőr elaludt.