Lángokba borult egy toronyház Angliában, így mentették meg a tetőn rekedt munkást

2023.11.23. 16:33
Hatalmas tűz ütött ki egy angliai toronyházban – az interneten dámai felvételek keringenek arról, ahogyan egy épület tetején rekedt munkást daru segítségével próbálnak megmenteni, és biztonságos helyre szállítani.

A közösségi médiában is terjed az a felvétel, amelyen jól látszódik, hogy az angliai Reading város központjában, egy építkezés alatt álló épületben felcsapnak a lángok, és a tetőn rekedt munkást egy daru biztonságos helyre emeli egy ketrecben – vette észre a Sky News

A felvételeken az látszik, ahogyan a tűzoltók leeresztik a ketrecet a tetőn álló férfihez, aki belép abba, és magára zárja az ajtót, mielőtt felemelnék.

Mindeközben lent rémült tömeg várja, hogy a tűzoltók megfékezzék a lángokat. 

A mentők két embert kórházba szállítottak füstmérgezés miatt, miután csütörtök reggel hatalmas tűz ütött ki a berkshire-i Station Hill felújítási területén. 

A hatóságok közlése alapján a helyszínt azonnal kiürítették, a tűzesetekre vonatkozó vészhelyzeti forgatókönyvet sikeresen alkalmazták,

súlyos esetről nem tájékoztattak. A környéken több utat is lezártak.

A berkshire-i tűzoltó- és mentőszolgálat azt is közölte, hogy délelőtt 11.38-kor érkezett a bejelentés a tűzről. Arra kérték a közelben lakókat és dolgozókat, hogy zárják be az ablakokat és az ajtókat. A tűzoltók jelenleg azon dolgoznak, hogy a lakók bejuthassanak a tűz által nem érintett helyiségekbe és a szállodákba.