18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Mészárlás New Yorkban: Konyhakéssel ölt meg több embert, köztük gyerekeket is egy férfi

2023.12.03. 18:32
Legalább négy embert, köztük két gyereket ölt meg késsel egy férfi vasárnap hajnalban New York Queens városrészében. Egy 61 éves nőt súlyos állapotban szállítottak kórházba – írja az MTI.

Feltételezések szerint a 38 éves férfi az áldozatok rokona volt, aki a kora reggeli órákban jelent meg a lakóháznál Queens legdélebbi, Far Rockaway negyedében.

Jeffrey Maddrey rendőrfőnök helyi idő szerint reggel tartott sajtótájékoztatóján beszámolt arról, hogy

az erőszakos incidensben egy 11 éves lány, egy 12 éves fiú, egy 44 éves nő és egy 30-as férfi halt meg.

A támadásról egy fiatal nő értesítette a rendőrséget kora reggel, aki azt mondta, hogy az unokatestvére meggyilkolta a családtagjait.

A gyanúsítottat a rendőrök a ház közelében találták meg, egy bőrönddel a kezében próbált elmenekülni. Miután a járőrök feltettek neki néhány kérdést, kiderült, hogy ő a tettes. A férfi ekkor előhúzta a nála lévő kést, mellyel megsebesítette a rendőröket, akik ezt követően lelőtték. Az egyik rendőrt a mellkasán, a másikat a fején sebezte meg; sérüléseik nem súlyosak – számolt be New York rendőrfőnöke.

Megelevenedett pokol fogadta a hatóságokat

Amikor további rendőröket küldtek a helyszínre, a ház előtt egy 11 éves kislányt találtak. A lányt kórházba szállították, de később belehalt sérüléseibe – írja az esetről a BBC. A három másik halálos áldozat holttestére a lakóházban bukkantak rá.

A hatóság kiérkezésekor a lakóház nappali szobája lángokban állt, amiket a tűzoltók viszonylag gyorsan megfékeztek – hangzott el a bűncselekményről szóló sajtóértekezleten. A rendőrfőnök hozzátette, hogy a tüzet is a támadó okozta, mikor felgyújtott egy bútort.

A rendőrség a helyszínen egy konyhai steakkést talált – minden bizonnyal azt, mely az áldozatok halálát okozta. 

A gyilkosság körülményeinek pontos felderítése még folyamatban van.

A gyanúsított (akit lelőttek) a rendőrök szerint a 39 éves Courtney Gordon, akit korábban már letartóztattak családon belüli erőszakért Bronxban. A támadás idején a férfi Queensben látogatta meg családtagjait.