Szakadékba zuhant egy busz a Fülöp-szigeteken, sokan meghaltak

2023.12.06. 09:05
Legalább 16 ember meghalt és további 12-en megsérültek, miután egy busz szakadékba zuhant a Fülöp-szigetek középső részén elterülő Antique tartományban fekvő város közelében.

A közeli Iloilo tartományból érkező busz éppen egy hegyen közlekedett, amikor a sofőr elvesztette az uralmát a jármű felett és előbb a betonkorlátnak csapódott, majd a szakadékba zuhant – írja a Sky News.

A baleset helyszínén több tucat mentő, rendőr, katona és a tartomány katasztrófavédelmi munkatársai is az áldozatok kiszabadításán dolgozott. Ronniel Pabustan tartományi válságkezelő elmondta, hogy a szakadékból hordágyak és kötelek segítségével vitték fel a sérülteket. A mentés éjszakába nyúlóan folyt.

A buszbalesetben legalább 16-an meghaltak, köztük volt egy csecsemő és a busz sofőrje is. További 12-en megsérültek, közülük nyolc embert súlyos állapotban vittek kórházba.

A Fülöp-szigeteken gyakoriak a halálos kimenetelű közúti balesetek a közlekedési törvények gyenge betartatása, a rossz állapotú járművek és a veszélyes útviszonyok miatt. Különösen a hegyi utakon és a távoli tartományokban, ahol nincsenek megfelelő figyelmeztető táblák és biztonsági korlátok.