Ismét lövöldözés volt Brüsszelben, többen megsérültek

2023.12.07. 06:38 Módosítva: 2023.12.07. 07:38

Az eset a városközpontban található Avenue de la Toison d'Or sugárút mentén történt. A rendőrség közölte, nincs arra utaló jel, hogy terrorcselekményről lenne szó. Ugyanígy nyilatkozott Ixelles polgármestere, Christos Doulkeridis is, aki szerda este a helyszínen járt.

A lövöldözés elkövetője vagy elkövetői már nem voltak a helyszínen, amikor a rendőrség megérkezett.

Több mentőautó érkezett a helyszínre, hogy elszállítsa a sérülteket. Az ügyészhelyettes az ügyet gyilkossági kísérlet miatt a vizsgálóbíró elé utalta. Este a vizsgálóbíró, az ügyész, a szövetségi rendőrség ballisztikai szakértő jelenlétében átvizsgálja az incidens helyszínét – adta hírül az MTI.

A nyomozás első megállapításai szerint a történtek bűnbandák közötti leszámoláshoz köthetők. Egy szemtanú leírása szerint az Avenue de la Toison d'Or közepén egy férfi több lövést adott le. A brüsszeli ügyészség csütörtök reggel további tájékoztatást ad az üggyel kapcsolatban.

Egy EP-asszisztens is megsérült a lövöldözésben

A lövöldözés egyik sérültje az Európai Parlament asszisztense, aki a Néppárt egyik képviselőjének dolgozott szerdán este – számolt be a Politico.

A Néppárt szóvivője megerősítette a lapnak, hogy az egyik svéd tagjának dolgozó nő sebesült meg. Mint írták, az EP-asszisztenst kórházba szállították, de nem szenvedett életveszélyes sérüléseket. 

A svéd Mérsékelt Párt EP-képviselője, Tomas Tobé  közösségi oldalán jelezte, hogy asszisztense is a sérültek között van, de szerencsére nincs életveszélyes állapotban. A politikus a történteket „szörnyűnek” nevezte az X-en (egykori Twitteren).

Ahogy az Index beszámolt róla, alig két hónappal ezelőtt, október elején lelőttek két svéd szurkolót egy brüsszeli kávézóban. A belga rendőrség hajtóvadászatot indított egy férfi után. Abdessalam Lassoued 45 éves, tunéziai származású férfi egy videóüzenetben vállalta tettét, valamint Allah harcosának és az Iszlám Állam tagjának nevezte magát. A belga hatóságok ekkor 24 órán belül elkapták a lövöldözőt, akivel még reggel végeztek egy kávézó teraszán.