2024. június 30. 18:00
Anglia
Szlovákia
Arena AufSchalke Nyolcaddöntő
2024. június 30. 21:00
Spanyolország
Georgia

Magához tért a gránátokat robbantó kárpátaljai képviselő, fegyveresek őrzik, hogy meg ne lincseljék

2023.12.16. 13:46

A robbantó, név szerint Szerhij Batrin a számos sérülése és súlyos állapota ellenére már magához tért a Munkácsi járásban található szolyvai kórházban, írta szombaton Vitalij Glagola újságíró a Telegram-oldalán.

A férfi kórtermét jelenleg rendőrök őrzik, nehogy a tanácsban megsérült emberek hozzátartozói meglincseljék a képviselőt a kórházi ágyán, tette hozzá Glagola.

Mint arról az Index az elsők között beszámolt, huszonhatan megsebesültek, közülük hatan súlyos állapotban kerültek kórházba, miután az egyik kárpátaljai képviselő három gránátot is a vitatkozó testület tagjai közé dobott. A Mukachevo.net információi szerint a képviselő Szerhij Batrin volt, aki Volodimir Zelenszkij pártjának (Nép Szolgája) tagja volt.

Zakarpattya 24 forrásai szerint úgy tudni, hogy a képviselő a rendkívüli ülés előtt a 2023-as költségvetésről való beszámolást, majd a jövő évi költségvetés elfogadását követelte, és 

ÖSSZEVESZETT KOLLÉGÁIVAL, MIVEL A HÁBORÚ ALATT ÖTVENSZÁZALÉKOS FIZETÉSEMELÉST HAGYTAK JÓVÁ MAGUKNAK.

Valószínűleg ez a kérdés váltotta ki Szerhij Batrin felháborodását, aki kezdetben nem volt hajlandó elismerni a falusi tanácselnök munkáját. Kollégái azonban nem fogadták el állításait és érveit. A férfi egy másik képviselővel kiment, és két perc múlva egyedül tért vissza három gránáttal, amelyeket a földre hajított, miután élesítette őket.

Viktor Mikita, a Kárpátaljai Megyei Katonai Közigazgatás vezetője meglátogatta a sebesülteket, akiket mentőautóval szállítottak a Szolyvai Körzeti Kórházba. Elmondása szerint a sérülések többsége közepes súlyosságú és nem életveszélyes.

Az esetet a helyi rendőrség terrorcselekménynek minősítette.