18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Egy magyar férfi is van a 17 éves bécsi sorozatgyilkos áldozatai között

2023.12.18. 06:18
Egy 56 éves magyar férfi volt az egyik áldozata a bécsi sorozatgyilkosnak, aki három hajléktalant is megtámadt idén nyáron.

Augusztusban írtunk róla az Indexen, hogy egy feltételezett sorozatgyilkos rövid időn belül két hajléktalant is meggyilkolt, egy harmadikat pedig súlyosan megsebesített Bécsben. A feltételezett gyilkost harmadik támadása után több térfigyelő kamera is rögzítette.

Az RTL Híradója vasárnap számolt be róla, hogy mint kiderült, az egyik halálos áldozat magyar származású volt. A hajléktalan férfi a Duna-parton feküdt egy padon hálózsákjában július 12-én, mikor a támadó odalépett hozzá, és hatszor megszúrta késével. Az áldozatot csak a tetoválásai alapján tudták később azonosítani.

A magyar férfi az első áldozata volt a fiatal gyilkosnak. A második támadás tíz nappal később történt; ekkor az elkövető egy 51 éves nőt késelt meg, aki azonban csodával határos módon túlélte az esetet. A harmadik támadás áldozata egy 55 éves férfi volt augusztus 9-én. Mindannyiukat álmukban környékezte meg a gyilkos.

Az elkövetőt hónapokig keresték a hatóságok, és tízmillió eurós vérdíjat is kitűztek a fejére.

Végül múlt hét hétfőn váratlan módon megjelent a hely rendőrségen egy 17 éves fiú, aki bevallotta, hogy ő a rejtélyes sorozatgyilkos. Tetteit családi problémáival és a világ iránt érzett dühével magyarázta.

Keresett valamit, amivel levezetheti a benne lévő feszültséget és agressziót

– idézte a fiú magyarázatát a bécsi állami rendőrség vezetője.

Állítólag azért adta fel magát a fiú a rendőrségen, mert lett egy barátnője, amitől elmúlt a frusztrációja, és megbánta, hogy gyilkolt. A bécsi nyomozók szerint a fiatal már egy éve kábítószerfüggő, és a támadások előtt is fogyaszthatott.

A fiút letartóztatták. Ha beszámíthatónak találják, a korára való tekintettel maximum 15 éves börtönbüntetést kaphat – közölte az RTL Híradó.