Brutális felvételek készültek a Kínát ért természeti csapásról

2023.12.18. 22:10
Erős földrengés rázta meg Kína északnyugati tartományát, Kanszut hétfő este, legkevesebb nyolc halálos áldozata van a természeti csapásnak.

Az Európai Mediterrán Szeizmológiai Központ (EMSC) szerint 6,1-es erősségű földrengés rázta meg Kanszut, Kína északnyugati tartományát. A mozgás fészke 35 kilométeres mélységben volt, 102 kilométerre nyugat–délnyugatra a székvárostól, Lancsoutól. A természeti katasztrófának legkevesebb nyolc halálos áldozata van.

Szemtanúk beszámolói szerint repedések keletkeztek a házak falain és a vidéki utakon, a helyi falvakban megszakadt az áram- és ivóvíz-szolgáltatás.

A tartományi tűzoltóság a mentőszolgálatok 580 tagját mozgósította, a mentési munkálatok folynak. A tartományi Vöröskereszt már elkülönítette a földrengés által sújtott térségnek szánt segélyszállítmányok első csoportját.

A földrengésnek a szomszédos Csinghaj tartományban is voltak áldozatai, a pontos számokat jelenleg a helyi katasztrófavédelmi hatóságok pontosítják, a földmozgás jelentős károkat okozott.

Frissítés: a kedd hajnalban megjelent híradások szerint már legalább 118 halottja van Kína északnyugati részén tomboló földrengésnek. A részletekről ide kattintva olvashat bővebben.