18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Megfosztották címétől a kínai sakk bajnokát, mert belerondított a szállodai fürdőkádba

2023.12.27. 10:13
A „kínai sakk” világát felzaklatta az a botránysorozat, amely csalási vádakról és a „rossz magaviseletről” szólt. Az országos bajnokot hétfőn megfosztották címétől, miután győzelmi ünneplése azzal végződött, hogy egy szállodai fürdőkádba ürített.

A hsziang-csi, vagyis a kínai sakk több száz éve óriási népszerűségnek örvend Ázsiában; a 48 éves Jan Cseng-long a múlt héten több tucat versenyzőt győzött le, és megnyerte a bajnoki címet a Kínai Hsziang-csi Szövetség (CHA) által rendezett országos versenyen – írta meg a The Guardian

Öröme azonban rövid életű volt, mivel a szervezet hétfőn bejelentette, hogy Jan címét visszavonják, a nyereményt pedig elkobozzák, miután „megzavarta a közrendet”, és „kiderült, hogy komoly jellemhibái vannak”.

A szövetség kénytelen volt reagálni az interneten keringő pletykákra is, miszerint Jan csalt a versenyen, mivel vezeték nélküli jeladókkal ellátott anális gyöngyöket használt a segítőivel való kommunikációra.

A kínai Weibo közösségi oldalon terjedő beszámolók szerint Jan állítólag ritmikusan összeszorította a farpofáit, és így az információkat kódolva továbbította  egy számítógépnek, amely aztán rezgések formájában küldte vissza az utasításokat, hogy milyen lépéseket tegyen.

A helyzetről alkotott képünk alapján jelenleg lehetetlen bizonyítani, hogy Jan azzal a módszerrel csalt volna, ahogyan azt a közösségi médiában találgatták

– közölte a CHA.

Ennek ellenére megfosztották a címétől, és egy évre eltiltották a játéktól, miután félresikerült címének megünneplése.

Jan 17-én este másokkal együtt alkoholt fogyasztott a szobájában, majd 18-án este a szoba fürdőkádjába ürített, ezzel a cselekedetével megrongálta a szálloda tulajdonát, valamint megsértette a közrendet és a jó erkölcsöket

– közölte a szövetség.

A szövetség nem hozta nyilvánosságra, hogy Jan mekkora összegű nyereménytől esik el, de a versenyeken gyakran több tízezer jüant (több millió forintot) ígérnek a győzteseknek.