18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Egész Amerikát lázban tartotta a gyilkosság, a tettes most idő előtt szabadult

2023.12.28. 16:09
Kerekesszékbe kényszerítette lányát a Münchausen by proxy nevű bizarr pszichiátriai szindrómában szenvedő anya, ezért halálra késelte az évekig bántalmazott lány, Gypsy Rose Blanchard barátja. A fiút életfogytiglani, a lányt pedig tíz év szabadságvesztésre ítélték, azonban csütörtök reggel Gypsy Rose hét év után kisétálhatott a börtönből.

Hamarabb szabadult a börtönből Gypsy Rose Blanchard, a nő, aki részt vett saját, bántalmazó anyja meggyilkolásában. A most 32 éves nő csütörtökön kora reggel sétált ki a Missouri állambeli Chillicothe büntetés-végrehajtási intézetéből, miután 10 éves büntetéséből hét évet letöltött. A 2015-ben történt eset az egész Amerikai Egyesült Államokat megrázta – írja a BBC

A 32 éves Gypsy Rose Blanchard bűnösnek vallotta magát az édesanyja, Dee Dee Blanchard 2015-ben Missouriban elkövetett meggyilkolásában. Az anya kivetített Münchausen-szindrómában szenvedett, amelynek következtében éveken át szükségtelenül végeztetett egészségügyi beavatkozásokat a lányán, és bántalmazta, hogy együttérzést és nagyobb figyelmet generáljon. 

Fogyatékosnak állította be, kerekesszékbe kényszerítette az anyja

A Münchausen by proxy bizarr pszichiátriai szindróma és gyermekbántalmazási forma egyszerre. Dee Deet csodálták az ismerősök. Ők ketten megjárták az összes „három kívánság” típusú jótékonysági műsort, Disneylandbe többször is eljutottak. A tizenéves kislány sápadt, törékeny és kopasz volt, a fogai rettenetes állapotban, szódásszifon szemüveget viselt, az orrába szondát vezettek, kerekesszékben ült, és néha oxigéntartályt is vonszolt magával.

Dee Dee mindenkinek azt mesélte, hogy Gypsy Rose számos súlyos betegségben szenved egyszerre, leukémián esett át babakorában, és az agya is károsodott, ezért aztán otthon kell tanulnia, mert úgysem tudná tartani a lépést a többiekkel az iskolában, tizenévesen is egy 7 éves gyerek szintjén áll. Dee Dee számos jótékonysági szervezetektől kapott támogatást, és több tucat orvostól kért kezelést a lányának, miközben a lány teljesen egészséges tizenéves volt

Az éveken át tartó bántalmazásra végül Gypsy Rose Blanchard a barátjával, Nicholas Godejohnnal szövetkezve tett pontot. 

Godejohn halálra szúrta az alvó Dee Dee Blanchardot egy késsel, amelyet a lány adott neki, majd mindketten elmenekültek a helyszínről.

A beszámolók szerint Gypsy a fürdőszobában a kezével befogta a fülét, hogy ne hallja az anya sikítását. Gypsy Rose Blanchardot és barátját 600 mérfölddel arrébb, Wisconsinban tartóztatták le, ahol a férfi élt. Godejohn jelenleg is életfogytiglani börtönbüntetését tölti a feltételes szabadlábra helyezés lehetősége nélkül. 

Az ügy heves médiaérdeklődést váltott ki, és számos dokumentumfilm-sorozatot és tévéműsort ihletett.