Nem maradt el az orosz megtorlás, támadás érte Kijevet is

2023.12.31. 09:09
A Belgorodot ért ukrán csapások után az orosz válasz elérte Kijevet és Harkivot is.

Moszkvai tisztviselők közlése alapján Ukrajna halálos légicsapások sorozatát hajtotta végre délnyugat-oroszországi célpontok ellen – számoltunk be szombaton. Az ukrán média – hírszerzési forrásokra hivatkozva – arról írt, hogy több mint 70 drónt használtak az Oroszország elleni támadássorozatban.

Az akciót az Ukrajnát ért orosz csapásokat követően indították, amelyekben 41 ember meghalt. Oroszország később kérte az ENSZ BT ülésének összehívását a belgorodi támadás miatt.

Ukrajnát ismét orosz drónok támadják, robbanásokról számoltak be Kijevben és Harkivban is, Moszkva megtorolja a Belgorod elleni csapásokat, amelyekben legalább 22 ember halt meg – írja a BBC.

Az ukrán közlés szerint Harkivban több lakótömbben, egy kórházban, szállodaépületben, óvodában, kereskedelmi egységekben és egy gázvezetékben is károkat okozott a támadás. A régió kormányzója vasárnap arról beszélt, hogy 28 ember megsérült, miután legalább hat rakéta csapódott be az éjszaka.

Ukrán tisztviselők már szombat este arról számoltak be, hogy Harkiv városának központi részét érte találat, károkat szenvedett a polgári infrastruktúra is.

Az orosz–ukrán háború eseményeit az Index is folyamatosan követi, vasárnapi élő hírfolyamunk ide kattintva érhető el.