Meghalt Olaszország legidősebb embere, aki egyben Európa második legtöbb évet megélt személye is volt

2024.01.01. 17:55
111 éves korában meghalt Olaszország legidősebb embere, Tripoli Giannini, akit mindenki csak Tripolinoként ismert. A férfi, aki a egészséges táplálkozást és a stresszmentes életmódot tartotta a hosszú élet titkának, egyben Európa második legidősebb embere is volt.

Giannini a toszkánai Livorno melletti Cecinában lévő otthonában halt meg szilveszter éjjel. Halálhírét fia, Romano jelentette be Facebookon.

Giannini, aki az olasz hadsereg gyalogsági alakulatához tartozott, 1912-ben született Cecinában, és túlélt két világháborút és két világjárványt. A 111. születésnapja alkalmából tavaly augusztusban rendezett ünnepségeken elmondta, hogy hosszú életének titka a könnyű ételek fogyasztása – mindig borral kísérve –, a stresszmentesség, a dohányzás kerülése és az, hogy minden napot ajándéknak tekintett – idézi fel a The Guardian.

Szardínia olasz szigete egyébként egyike a világ öt olyan régiójának, ahol rendkívül magas a százéves kor feletti emberek száma. A legtöbb 100 évesnél idősebb emberrel rendelkező olasz város a liguriai Genova.