Halálos iskolai lövöldözés volt az Egyesült Államokban

2024.01.04. 17:53

Legalább egy ember meghalt és többen megsérültek egy középiskolai lövöldözésben csütörtök reggel az iowai Perry városában – közölte az ABC News az illetékes hatóságok információi alapján.

A rendőrség szerint a támadó még a tanítás kezdete előtt, a téli szünet utáni első napon, helyi idő szerint reggel 7 óra 37 perckor nyitott tüzet. Hozzátették, hogy az épületben kevesen voltak, így az elkövető sokkal több embert is megsebesíthetett volna.

A Dallas megyei seriff hivatala időközben biztosította a helyszínt, ahol az FBI mellett az iowai bűnügyi osztály nyomozói is vizsgálatot indítottak. A rendőrség azonosította a feltételezett lövöldözőt, akiről nem közöltek további részleteket.

Az NBC News úgy tudja, hogy a gyanúsított öngyilkos lett a támadás után. A lap összesen három sérültről tud, köztük két diákról és egy iskolai dolgozóról.

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123 vagy 80-20-55-20 telefonszámot! Kérjük, olvassa el ezt az oldalt! Amennyiben másért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.

Ha bajban van vagy másért aggódik

Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálat: +36-80-20-55-20

A Kapcsolj egyből projekt honlapja: https://www.kapcsoljegybol.hu/

Magyar Lelki Elsősegély Szolgálatok (LESZ) segélyvonala: 116-123

Az Ifjúságért Mentálhigiénés Szövetség (IMSZ) a 137-00-s zöldszámon érhető el, hétköznapokon 17–21 óra között.

Az IMSZ-ről bővebb információt itt talál: http://www.ifjusagi-lelkisegely.hu/