Terhes lett egy floridai rab a börtönben, ahol már több mint két éve tölti a büntetését

2024.01.06. 19:55
Több mint két éve börtönbüntetését tölti egy nő egy floridai börtönben, ahol időközben terhes lett. A 28 éves nő családja válaszokat akar, és vizsgálatot követel az ügyben.

A 28 éves Daisy Link 2022 júniusa óta tölti büntetését Florida állam egyik megyei börtönében. Testvére és ügyvédje azonban most azt állítja, hogy a nő időközben terhes lett. Link állítólag karácsonykor hazatelefonált, és akkor árulta el, hogy már négy hónapos terhes – írja az NBC News.

Crystal Barretto, a nő testvére és Marlene Montaner, a büntetőjogi védőügyvédje megpróbálta elérni, hogy Daisyt házi őrizetbe helyezzék, különösen most, hogy terhes.

Azt azonban egyelőre nem lehet tudni, hogy a rab hogyan esett teherbe. A Miami-Dade Büntetés-végrehajtási és Rehabilitációs Osztály nem nyilatkozott az ügyben, és Barretto szerint testvére sem árult el részleteket.

A testvérem, amikor néha-néha fel tudott hívni minket, megpróbálta elmondani a történet egyes darabjait, de nagyon fél bármit is mondani telefonon keresztül, mert a hívásait rögzítik

– mondta Barretto.

Az ügyvéd szerint jelenleg arra gyanakszanak, hogy egy másik rab ejthette teherbe Daisyt, a megyei börtönben ugyanis férfi és női rabok is vannak, emeletenként elkülönítve.

A Miami-Dade Büntetés-végrehajtási és Javítóintézet szóvivője azt közölte, hogy egy fogvatartott december 23-án valóban azzal kereste meg az intézmény személyzetét, hogy terhes, amit alapos vizsgálatokat követően meg is erősítettek. Hozzátette, hogy az ügyet jelenleg is vizsgálják, de egyelőre nincs bizonyíték arra, hogy a terhesség szexuális erőszak eredménye lett volna.

A szóvivő hozzátette, hogy a terhes rabok megfelelő terhesgondozásban részesülnek, a nő családja azonban továbbra is aggódik, úgy vélik, senkinek sem szabadna terhesen kijönnie a börtönből.

Daisy Linket a Miami-Dade megyei Turner Guilford Knight Javítóintézetben tartják fogva emberölés vádjával. Emellett azzal is vádolják, hogy bántalmazott egy látogatót vagy más fogvatartottat. Az ügye még nem került bíróság elé.