Meghalt egy magyar síelő Ausztriában

2024.01.09. 18:17
Ausztriában hétfőn balesetet szenvedett és életét vesztette egy 68 éves magyar síelő.

Halálos balesetet szenvedett egy 68 éves magyar síelő Ausztriában. A férfi január 8-án, hétfőn nyílt terepen haladt Hochkartól Lassing felé. A helyi rendőrség szerint levette sílécét, hogy gyalog menjen lefelé egy fás területen, azonban lezuhant egy nagyjából húsz méter magas sziklafalról, és olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy meghalt – írja az RTL.

A Bergrettung Göstling Facebook-oldalán arról számoltak be, hogy a baleset hétfő délután 4 óra körül történt az Ybbstali-Alpokban, majd két órával később értesítették a hegyimentőket.

A plus24.at szerint a fia riasztotta őket.

Egy csapat ezt követően azonnal elkezdte az esti keresést, és megtalálta a férfi nyomait egy erdei ösvényen, amelyet egészen a húsz méter magas sziklafalig követett. A férfi holttestére a sziklafal tövében találtak rá.

Nem sokkal azután, hogy a mentőcsapat megtalálta az áldozatot, az alpesi rendőrséggel közösen, kábel segítségével kiemelték a holttestet.

„Nagy köszönet jár a hegyimentőknek, akik a nehéz körülmények között azonnal elkezdték a férfi felkutatását az éjszakai műveletben – mondta Thomas Zwettler, a hegyimentés vezetője. – Szeretnénk megköszönni az alpesi rendőrség partnereinek is az együttműködést. Részvétünk a férfi rokonainak és barátainak.”

A mentésben a mentőszolgálat 16 tagja és két keresőkutyája vett részt, valamint három alpesi rendőr.