Erdogan meggondolatlansága nemzetbiztonsági kockázatot jelenthet

2024.01.11. 17:58
Recep Tayyip Erdogan török elnök szerdán törölte azt az X közösségi oldalon közzétett bejegyzést, amely a Nemzeti Hírszerző Ügynökség, a MIT székházában tartott beszédéről készült fotókat tartalmazta, mivel a képeken több száz ügynökségi tisztviselő arca szerepelt.

„Amióta nyilvánosságra került a MIT munkatársainak személyazonossága, hatalmas biztonsági kockázatok merültek fel. A belföldön és külföldön is tevékenykedő személyzet külföldi hírszerző ügynökségek és terrorszervezetek célpontjává válhat” – idézi Burak Yildirim biztonsági elemző esethez fűzött kommentárját a Balkan Insight.

Yildirim szerint mind a hírszerző tisztek személyes biztonságát, illetve a MIT működését és a tisztek családjait is veszélybe sodorta Recep Tayyip Erdogan meggondolatlan cselekedete.

Nemcsak az egyes személyek élete, hanem az intézmény által végzett műveletek is veszélybe kerülhetnek. Az intézmény személyzete a családjukon és rokonaikon keresztül zsarolás célpontjává válhat

– mondta Burak Yildirim.

A közösségi médiában megjelent reakciók láttán Erdogan szerdán törölte a posztot. Yilmaz Tunc török igazságügyi miniszter azonban ugyanúgy megosztotta a konferenciateremben készült képeket, és ő még nem távolította el azt a közösségi oldalról, csak a kritikus fotókat törölte belőle.

A Balkan Insight azonban felhívta rá a figyelmet, hogy a poszt korábbi, a mostanra törölt fotókat is tartalmazó változata továbbra is látható, mivel bármely felhasználónak lehetősége van rá, hogy pár kattintással megtekintse egy adott tartalom korábbi verzióit.

Burak Yildirim biztonsági elemző szerint ez az aprónak tűnő hanyagság komoly kockázatokat rejt magában.

„A nyilvánosságra hozott személyzet most elképzelhetetlen fenyegetések célpontjává válhat, mivel állampolgárainkat az egész világ követi, és minden lépésüket figyelik” – erősítette meg.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Frontvonal

Átfogó elemzések, világátalakító kérdések és jövőképek egy kötetben.

MEGVESZEM