Beszakadt az aszfalt az autó alatt, a csomagtartón keresztül mentették ki az orosz nőt

2024.01.12. 10:39
Az autó alatt egyszer csak beszakadt az aszfalt.

Az 59 éves nő alatt január 11-én, csütörtökön reggel az oroszországi Azovban, a Szevasztopolszkaja utcán a kocsi alatt megbukott a talaj, és az autó a sofőrrel együtt beszakadt. Csak a hátsó kerekek és a csomagtartó maradt az aszfalt tetején. 

Dudaszó harsant fel a föld alól,

a közeli házak lakói erre lettek figyelmesek, és rohantak le a hangra. Hívták a mentőket, akik néhány perc múlva a helyszínre siettek.

„A lyuk körülbelül három méter mély volt. Egy méteren belül pedig szintén üreg volt. Az autótól körülbelül ugyanilyen távolságban egy repedés jelent meg a felszínen, de senki sem figyelt fel rá, mert a talaj stabilnak tűnt. A nőt gyorsan ki kellett húzni. Körülbelül öt percig tartott minden” – mondta Denisz Szosin, az azovi polgári védelmi és rendkívüli helyzetek osztályának vezetője.

A csomagtartón keresztül nyílt út a mentéshez, amelyhez létrára volt szüksége a mentőknek. Ezt a gödör alján helyezték el, az egyik a legfelső fokon állt, egy másik kinyitotta az autó hátsó ajtaját, amennyire csak tudta, és segített a nőnek felmászni a csomagtartóba. 

Az esetről készült videókat Anton Gerascsenko ukrán politikus, belügyi tanácsadó osztotta meg az X-en (korábban Twitter).