18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Felesége sem tudta a kivégzett szerb férfiról, hogy körözött sorozatgyilkos

2024.01.14. 20:40
A múlt héten Brazíliában a családja szeme láttára végeztek ki egy szerb férfit. Mikor az Interpol azonosította az áldozatot, kiderült, hogy körözött bérgyilkos volt, aki közel egy évtizede hamis személyazonossággal kezdett új életet.

A nyomozást vezető tiszt, Luiz Ricardo Lara Dias Jr. újságíróknak elmondta, hogy az Interpol közel egy évtizede körözte a 43 éves Darko Geislert többszörös emberölés, valamint fegyver- és robbanóanyag-birtoklás miatt.

A rendőrség úgy tudja, hogy Geisler kilenc évig Brazíliában élt, és azóta rejtegette a személyazonosságát (például hamis útlevéllel, melyet egy szlovén állampolgár hagyott el), hogy 2014-ben Montenegróból Boszniába menekült egy férfi kivégzése után. Azóta nem is hallottak felőle – írja a New York Post.

Miután letelepedett Brazíliában, Geisler megnősült, majd Santosba költözött. Felesége azt állította, hogy fogalma sem volt a férfi valódi kilétéről. 

A párhoz közel álló emberek a helyi lapnak elmondták, hogy Geisler teljesen normális embernek és gondoskodó apának tűnt, aki mindig elvitte a fiát az iskolába. Az embereknek azt hazudta, hogy asztalosként dolgozik, vagyonát pedig egy korábbi vállalkozásából szerezte Szlovéniában.

Meggyilkolt bérgyilkos

Geisler a feleségével és három és fél éves fiával egyik nap múlt héten épp hazafelé tartott, mikor – a térfigyelő kamerák tanúsága szerint – egy fegyveres átrohant az úton, és közvetlen közelről agyonlőtte Geislert.

A gyilkos maszkot és kesztyűt viselt, majd egy fekete autóval elmenekült a helyszínről. Személyazonossága egyelőre ismeretlen. Egy szomszéd, aki hallotta a lövéseket és Geisler feleségének sikolyait, hívta a katonai rendőrséget és a mentőszolgálatot. A férfit a közeli kórházba vitték, ahol halottnak nyilvánították.

A brazil rendőrség továbbra is keresi Geisler gyilkosát. A hatóságok úgy vélik, hogy a bűnözői múltja szerepet játszhatott a halálában. A brazil és a montenegrói rendőrség együttes erővel próbálja felgöngyölíteni a rejtélyt.