18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Felkutatta és megölte a tökéletes hasonmását, hogy új életet kezdhessen

2024.01.18. 10:51
Nem mindennapi, úgynevezett doppelgänger-gyilkosság tárgyalása kezdődött a napokban a németországi Ingolstadtban: a Shahrahbahn K. néven ismert kozmetikus azért gyilkolt meg egy rá megszólalásig hasonlító influenszert, hogy a személyazonosságát megszerezve új életet kezdhessen.

Tavaly augusztusban a rendőrök holtan találtak egy fiatal nőt egy parkoló Mercedesben a németországi Ingolstadtban. A szülei azonosították halottnak hitt lányukat, akivel tucatnyi szúrt seb végzett.

Nem sokkal később bekövetkezett a fordulat: a gyilkosság áldozata csak egy hasonmás, egy úgynevezett doppelgänger, aki a megszólalásig hasonlított a lányra. A nyomozók nem sokkal később letartóztatták Shahrahbahn K-t és egy másik gyanúsítottat, a szintén 24 éves Sheqir K-t, aki a gyilkosságban segédkezett – írja a német RTL.

Hétfőn kezdődött meg az első tárgyalás a rejtélyes kettős gyilkosság ügyében. Az ingolstadti ügyészség szerint az akkor 23 éves német-iraki nő állítólag hasonmásokat „toborzott” a közösségi oldalán, és különböző ígéretekkel próbálta rávenni a lányokat a személyes találkozásra.

A célja az volt, hogy zűrös családi ügyei miatt eltűnhessen, és teljesen új életet kezdhessen új személyazonossággal.

Tragikus módon egy 23 éves szépségblogger, Khadidja rábólintott a dologra, akinek Shahrahbahn K. ingyenes kozmetikai kezelést ajánlott fel a szépségszalonjában, amit a vádlottnak később az Instagramon kellett volna reklámoznia. 

Egy erdőbe vitték, ahol meggyilkolták

A szépségápolásig azonban nem jutottak el. A két vádlott állítólag Eppingenben vette fel Khadidját azzal az ürüggyel, hogy az ingolstadti szépségszalonba vigyék. Végül azonban egy erdőben állították le az autót és hajtották végre a kegyetlen gyilkosságot.

Az ingolstadti ügyészség azt feltételezi, hogy a két vádlott az erdőbe csalta a 23 éves nőt, akit később megöltek. Bokszerekkel ütötték, és 56-szor szúrták mellkason, fejen, nyakon és arcon

– mondta el Thomas Schlappa bíró a német RTL-nek.

A gyilkosságot követően Khaddidja holttestét a vádlott, Shahrabahn K. autójába tették. A lány kétségbeesett apja később meglátta a lányának hitt nőt az autóban, és egy virágcseréppel próbálta betörni az ablakokat – erről a helyiek meséltek a csatornának. 

A környéken élőket és a lány rokonait mélyen megrendítette a gyilkosság, koszorúkat, mécseseket helyeztek el Shahrabahn egykori lakóhelyén. 

A boncolás azonban meglepő fordulatot hozott: kiderült, hogy a gyilkosság áldozata mégsem Shahrabahn K.: Khadidja O., a 23 éves, algériai származású szépségblogger holttestét találták meg. 

Shahrabahnt ráadásul a bűncselekmény után rögzítette egy pizzéria kamerája, ezért hamar a nyomozók célkeresztjébe került mint lehetséges gyanúsított. Az ügyészség azt feltételezi, hogy Shahrabahn K. a saját halálát akarta megrendezni a hasonmása halálra szúrásával, hogy elrejtőzhessen.

Zűrös családi ügyek állhatnak a háttérben

A vádirat szerint a vádlott családja és korábbi élettársa családja között komoly nézeteltérések voltak a pár különélése és a békülési kísérletek miatt. Shahrabahn K. szerette volna folytatni a kapcsolatot, de a nő volt barátja családjának ellenállása miatt meghiúsult a békülés.

A nyomozás alatt kiderült, hogy Shahrabahn K. fel akart bérelni egy bérgyilkost – 10 000 eurós díj ellenében – hogy megölje volt élettársa testvérét, aki szerinte a békülés útjában állt. A felbérelt bérgyilkos állítólag el is fogadott előlegként 5 ezer eurót, de a munkát nem hajtotta végre. 

Shahrabahn K. mellett állítólagos bűntársának is felelnie kell a gyilkosságra való felbujtásért: utóbbi a vizsgálati fogság ideje alatt sikertelenül próbálta rávenni egyik rabtársát, hogy tanúkat öljön meg. 

Eddig mindkét vádlott tagadta a gyilkossági vádakat. A német–iraki nő azt azonban elismerte, hogy megpróbálta meggyilkolni volt barátja testvérét. Az ülést összesen 28 tárgyalási napra tűzték ki.

A kamara csaknem száz tanú meghallgatását tervezi, továbbá tizenegy szakértő tanút is beidézett, köztük igazságügyi patológusokat, igazságügyi pszichiátereket és vérnyomelemzőt is.