18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Vérengzést tartott egy huszonéves fiatal Chicagótól nem messze, magával is végzett

2024.01.23. 10:31
Lelőtt nyolc embert, majd magával is végzett egy férfi egy Chicago környéki kisvárosban. A fiatal elkövetőt Texas államban találták meg holtan hétfőn. A lövöldözésekben megsérült egy kilencedik személy, egy 42 éves férfi is.

Az egyik áldozatot a Illinois állambeli, Chicagóhoz közeli Joliet városkában találták meg vasárnap. Hétfőn egy család hét tagjának holtteste került elő két különböző, de egymáshoz közeli lakásban a város egy másik pontján – közölte az MTI.

A hatóságok – összefüggést találva a gyilkosságok között – nagyszabású hajtóvadászatot indítottak az elkövető kézre kerítésére.

A 23 éves feltételezett elkövetőt, Romeo Nance-t végül hétfő este kétezer kilométerrel odébb, a texasi Natalia városnál találták meg holtan. A hatóságok szerint az ámokfutó rendőrökkel szembekerülve végzett magával.

A fiatal férfi annak a két West Acres Road-i háznak az egyikében lakott, ahol hétfő délután a rendőrök a hét holttestre bukkantak. A joliet-i rendőrség szerint a férfi azután lehetett öngyilkos, hogy összetűzésbe került a texasi rendfenntartó erőkkel. A rendőrség úgy véli, az elkövető és az áldozatok nem voltak rokonok, de valamilyen kapcsolat volt köztük.

A vasárnap megölt férfiról annyit tudni, hogy egy 28 éves nigériai bevándorló, aki három éve élt az Egyesült Államokban.

A családtagok holttestére bukkanó rendőrfőnök azt nyilatkozta, hogy 29 éve van a pályán, és ez volt a legdurvább helyszín, amellyel valaha is dolga volt” – idézi az ABC7 Chicago.

A gyilkosságok indítéka egyelőre nem ismert.