7,1-es erejű földrengés rázta meg Kínát, többen meghaltak

2024.01.23. 17:32
A földrengés Hszincsiang-Ujgur Autonóm Területen történt, legalább három ember meghalt, többen megsérültek és mintegy 12 ezer embert kellett evakuálni. 70 utórengés követte a fő rengést, 3,0 körüli erősségekkel.

A helyi idő szerint hajnali 2 óra 9 perckor bekövetkezett rengés epicentruma mintegy 22 kilométeres mélységben volt az Akszu prefektúra Wushi megyéjében, a Kína és Kirgizisztán közötti hegyvidéki határvidéken – írja a Kyodonews a hivatalos Hszinhua hírügynökség jelentése alapján.

A lakosokat figyelmeztették, hogy maradjanak távol a megrongálódott házaktól, mivel

a fő rengést 70 darab, egyenként 3,0-s vagy annál erősebb erősségű utórengés követte, amelyek közül a legerősebb 5,3-as erősségű volt.

Sokan a nyílt térre siettek annak ellenére, hogy a hőmérséklet a hajnali órákban mínusz 10 Celsius-fok körülire csökkent – közölte a Hszinhua. A jelentés szerint egy gyermek stabil állapotban van egy helyi kórházban, miután a rendőrség kimentette egy összedőlt épületből.

A rengést Hszincsiang több városában is érezték, köztük a régió fővárosában, Ürümcsiban, valamint Hotanban és Kashgarban.

Cao Yanglong, aki egy akszui szálloda 21. emeletén szállt meg, a hírügynökség szerint azt mondta, a rengés olyan erős volt, hogy úgy érezte, „ki fog rázódni az ágyból”.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport